_
_
_
_
_

La música local, protagonista a Vic

Quatre dies de música en vuit escenaris oberts

Un dels concerts celebrats a la plaça Major de Vic
Un dels concerts celebrats a la plaça Major de VicM.E.BERENGUER

Quatre dies de música en vuit escenaris oberts al públic. Però, més que mai, el públic, tot i ser important, no és el centre del Mercat de Música Viva de Vic, que arriba a la 25a edició confirmant la seva voluntat de servir de plataforma exportadora d'una música catalana que es troba en un bon moment quant a creativitat, resposta i adhesió popular. En aquest context, el quart de segle del Mercat torna a oferir una programació de marcat accent local, una forma de treure pit i fer justícia a una música que ha aconseguit el reconeixement del carrer.

A més a més, i com a homenatge als directors que ha tingut l'esdeveniment, el Mercat els ha ofert programar un artista a cadascun d'ells, de manera que Víctor Jou ha proposat Mercy, Mercy Soul; Jordi Turtós ha optat per Cabo San Roque; Manel Montañés ha programat Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project; Lluís Puig aposta per The New Catalan Ensemble, i finalment La Troba Kung-Fú tancarà la nit a proposta de Carles Sala. El concert inaugural respon a la proposta de Ramon Muntaner, que ha suggerit un concert triple entre Quimi Portet, Joan Miquel Oliver i Jaume Sisa. Un concert molt galàctic per inaugurar el Mercat avui dijous.

Com a plats forts d'aquesta edició del Mercat destaquen els artistes que presenten disc. Entre ells brillen Els Pets, que divendres oferiran el repertori servit pel disc L'àrea petita, produït per Raúl Rodríguez, àlies Refree, que també presentarà a Vic el seu disc, Nova Creu Alta. Continuant amb artistes que presenten disc a Vic -de fet, un dels grans atractius del Mercat-, cal assenyalar Anímic, La Iaia, Esperit i Marinah -nou projecte de l'excantant d'Ojos de Brujo. Un altre grup que presenta material són els 08001, projecte que en aquest cas, i per al seu tercer disc, posa la mirada a Anglaterra, d'on provenen bona part dels membres amb què Julián Urigoitia ha donat forma a No pain, no gain, un disc que s'apropa al pop soul. Entre les noves propostes cal no oblidar Nuria Graham, una veu extraordinària i una compositora lluminosa encarregada de tancar diumenge l'edició d'enguany.

El concert inaugural és una actuació triple de Quimi Portet, Jaume Sisa i Joan Miquel Oliver

Al marge de les estrenes i dels concerts de pagament o destinats en exclusiva als professionals presents a Vic, la faceta més popular del festival queda un cop més concentrada a la plaça Major, on dijous s'espera una multitud per sentir les propostes d'Oques Grasses, un dels noms amb més projecció popular de la temporada, Che Sudaka i Macaco, un dels referents de la música de fusió feta a Barcelona i supervivent de la primera generació de "mestissos".

La plaça Major acollirà dissabte un altre triple cartell farcit de popularitat, en aquest cas amb El Petit de Cal Eril, Delafé y Las Flores Azules i Gossos. S'ha d'aclarir que, tot i que aquests artistes no fan la presentació formal del seu treball al Mercat de Vic, fan descansar el seu repertori en els discos estrenats aquesta temporada. Més noms rellevants d'aquesta edició del Mercat són María Coma, Llibert Fortuny amb Diego Amador, Free Art Ensemble amb Agustí Fernández, Juan Perro, que estrena nou quartet, i el hip-hop de Tote King Shotta. Dins de les presentacions especials es pot destacar igualment la del segell Slow Walk, que s'alimenta d'artistes majoritàriament africans arrelats a Barcelona, com ara Masara Traoré, Kwame Afrovibes, Akany Kante i Alma Afrobeat Ensemble. Per arrodonir el cartell, el públic familiar podrà gaudir de programació pròpia la matinal de diumenge a càrrec de Carles Belda, Rafalito Salazar, Joan Colomo i Joan Garriga, que tocaran sota el segell de 1, 2, 3... Pica Bressola. Més tard hi actuaran els mallorquins Tiu.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_