_
_
_
_
_
PENSANT-HO BÉ
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Moviments planetaris

¿No dèiem que els mercats no tenien fronteres i que la democràcia estava consolidada? S’entén perfectament, democràcia vol dir que s'adaptin els altres

No em venia el son. Estava neguitós des que el senyor José Manuel Lara Bosch va dir que se n’hauria d’anar a Saragossa o a Conca. Patia de pensar que el pobre home hagués d’encabir Planeta a la plaça del Pilar o en una casa d’aquelles dels penya-segats de Conca. Després de dir que només se n’aniria entre setmana ja dormo millor. Sempre va bé passar del melodrama al vodevil.

No sóc tan cruel, no li desitjo a ningú haver d’anar a Saragossa, però de vegades toca anar-hi, jugar a tot i guanyar sempre és molt difícil. Si es tenen els ous en totes les cistelles és molt probable que se’n trenqui algun. Senyor Lara, són negocis: si els diners dels independentíssims premis Prudenci Bertrana van a parar a la mateixa butxaca que els de La Razón, ja es veu que s’estira molt la goma. Mentre Patricia Gabancho predica la bona nova a Arbúcies, Paco Marhuenda predica la contrària a Saragossa i a Conca.

Potser això és un producte de l’enginyeria financera i cultural del país, però quan la goma es tensa tant, fins i tot el millor càlcul de resistències falla. Jugar-se-la a la ruleta a vermell i negre, a parells i senars, a teles i a ràdios, a editorials i a diaris i, a més, que toqui sempre... És possible que alguna cosa falli, no cal fer-ne un drama, si fos tan fàcil fer diners tots seríem rics. A més, ¿no havíem quedat que calia ser flexible per adaptar-se al segle XXI? ¿No dèiem que els mercats no tenien fronteres i que la democràcia estava consolidada? S’entén perfectament, democràcia vol dir que s'adaptin els altres.

Oblidi’s de Conca, però no tempti la sort amb Saragossa i consulti un astròleg. Si en menys d’un mes el premi Planeta el guanya una història amb agents de la Guàrdia Civil, si a vostè el condecora la Benemérita i a la Verge del Pilar també, la conjunció astral podria ser favorable.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_