_
_
_
_
_

Escriptors i editors tanquen Sant Jordi al còctel dels premis Ortega y Gasset a Barcelona

EL PAÍS ajunta professionals de la cultura a l’Ajuntament de la ciutat reunits per Babelia i Quadern

Premis Ortega i Gasset a Barcelona
El còctel posterior al lliurament dels premis Ortega i Gasset.Gianluca Battista
Mar Rocabert Maltas

Escriptors, editors i altres professionals del món cultural van tancar ahir a la nit un esplendorós dia de Sant Jordi al còctel d’EL PAÍS, Babelia i Quadern, posterior al lliurament de Premis Ortega y Gasset al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Reunits amb motiu dels guardons periodístics, l’esdeveniment va ser també la festa que va posar el punt i final al dia del llibre i la rosa‚ que va tornar a inundar els carrers de la ciutat en una jornada gèlida per a un mes d’abril. Periodistes i col·laboradors del diari també van ser a la festa, que va comptar amb representants polítics com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Amb la presència de la directora d’EL PAÍS, Pepa Bueno, i els coordinadors de Babelia i Quadern, Jordi Amat i Carlota Rubio, la festa es va celebrar a la planta baixa de l’Ajuntament, en una sala coneguda com les Cotxeres. Va comptar amb alguns dels autors que van passar el dia firmant llibres, com Hernán Díaz, Fernando Aramburu, Luis Landero, Lucía Lijtmaer, Najat El Hachmi, Alba Muñoz, Berta García, Anna Pacheco, Luna Miguel, Ernesto Castro, Llucia Ramis, Eloy Fernández Porta, Borja Bagunyà, Xita Rubert, Lluís Calvo, Albert Forns o Borja Duñó.

Uns quants editors tampoc es van perdre l’esdeveniment, com Carmen Domingo, Aniol Rafel i Borrell, Pilar Beltran, Núria Cabuti, Carme Riera, Juan Cerezo, Luis Solano o Miguel Aguilar. També altres personalitats de la cultura catalana com la directora del CCCB, la Judit Carrera, la fotògrafa Laia Abril, l’artista Vicenç Altaió. A més dels periodistes d’El País, hi eren col·laboradors habituals com Joan Burdeus, Rudolf Ortega, Anna Maria Iglesia, Laia Beltran o Berta Prieto.

Hernán Díaz, Anna Pacheco, Alba Muñoz i Luna Miguel al còctel.
Hernán Díaz, Anna Pacheco, Alba Muñoz i Luna Miguel al còctel.Gianluca Battista

Entre copes i canapès, Hernán Díaz es va mostrar al·lucinat pel dia que presenciava per primera vegada. “M’havien dit que era un esdeveniment molt potent, però no no em vaig imaginar una ciutat presa pels lectors”, deia sorprès, i hi afegia: “És una mena de rave literària, de veritat, no esperava aquestes dimensions”. Després de passar unes deu hores firmant llibres, reconeixia que necessitava una mica de repòs i tenia previst passar un dia lliure, sense plans de cap mena, a Barcelona. Contenta que la festa literària acabés a la seva ciutat es va mostrar Lucía Lijtmaer, que també va passar un dia entre lectors, signant la reedició de Nada que ponerte. El cantant Alfred García va sorprender amb una actuació, acompanyat de la seva guitarra.

Els Premis Ortega y Gasset de Periodisme, organitzats per EL PAÍS, han reconegut la feina de Bryan Avelar i Juan José Martínez, com a millor història per la seva investigació obre el narcotràfic a Hondures i Nicaragua; Jennifer González Posadas i Alexandre Melgoza, per la millor cobertura mediàtica sobre l’escassetat d’aigua; i Mohammed Salem, millor fotògraf per una imatge sobre la guerra de Gaza en què una dona abraça el cos sense vida de la seva neboda, de cinc anys, embolicat en un sudari. La fotògrafa Cristina García Rodero ha rebut el Premi Ortega y Gasset a la seva trajectòria professional.



Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_