_
_
_
_
_

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès celebra 25 anys i vol fer viral l’amor per la lectura

El centre de formació llença la campanya #primerparàgraf, en què convida els lectors a pujar vídeos a les xarxes llegint el començament d’un llibre

Vídeo: L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
Clara Blanchar

Fa 16 anys ho van petar amb la campanya Apadrina una paraula. L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès convidava a apadrinar un mot i s’hi van sumar 30.000 persones de més de 40 països. Ara, que l’escola fa 25 anys (i 20 la Escuela de Escritores de Madrid), llancen una iniciativa semblant amb #primerparàgfaf, una invitació a gravar-se llegint el primer paràgraf d’un llibre. Si pot ser, que no estigui descatalogat, per donar suport a editorials i traductors. La campanya comença avui, busca fomentar l’amor per la lectura i només fent córrer la veu, l’Escola d’Escriptura ja té més de 400 vídeos d’alumnes i exalumnes, escriptors, editors, bibliotecaris, llibreters, polítics, periodistes o activistes.

“La iniciativa proposa gravar-se llegint el primer paràgraf perquè els primers paràgrafs són invitacions a la lectura i volem omplir les xarxes de milers d’invitacions a la lectura”, explica Pau Pérez, director de l’Escola d’Escriptura. “Per ara hem rebut 400 vídeos i esperem que tinguin bona acollida i es multipliquin”, apunta recordant que últimament el centre té 2.000 alumnes per curs que publiquen un centenar de llibres per any “un cada tres dies!” i que n’han sortit “grans professionals del món editorial”.

Per ara l’Escola ha rebut vídeos d’escriptors com Luis Mateo Díez, Rosa Montero, Martí Gironell; editors com Aniol Rafel o Laura Huerga, comunicadors com Toni Cruanyes o Rafa Panadero; actors com Javier Cámara, Eduard i Greta Fernández... o l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a banda de diputats al Parlament o el secretari general de CCOO, Javier Pacheco. Els participants han enviat vídeos enregistrats arreu del món i en una quinzena de llengües.

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès presumeix de ser “la principal d’Europa i la segona del món, després de la de Nova York”. Pel centre, des del 1998, hi han passat 35.000 alumnes i ha tingut un claustre de 70 escriptors i professionals del món editorial. Cada any ofereix més de 100 cursos i els alumnes publiquen un centenar de llibres per curs. A més, molts d’ells han guanyat premis Llibreter, Mercè Rodoreda o Ojo Crítico.

Sobre la firma

Clara Blanchar
Centrada en la información sobre Barcelona, la política municipal, la ciudad y sus conflictos son su materia prima. Especializada en temas de urbanismo, movilidad, movimientos sociales y vivienda, ha trabajado en las secciones de economía, política y deportes. Es licenciada por la Universidad Autónoma de Barcelona y Máster de Periodismo de EL PAÍS.
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_