_
_
_
_
_

Deu activitats per esprémer La Setmana del Llibre en Català

La cita més important dels llibres torna al Moll de la Fusta del 8 al 17 de setembre

Un acte anterior de la Setmana del Llibre en Català, al Moll de la Fusta de Barcelona.
Un acte anterior de la Setmana del Llibre en Català, al Moll de la Fusta de Barcelona.Manuel Medir
Mar Rocabert Maltas

Llibres i més llibres arrenglerats en 84 mòduls on hi haurà representats 242 expositors i una agenda amb 300 activitats. Una marejada cultural que impactarà al Moll de la Fusta de Barcelona del 8 al 17 de setembre en una nova edició de La Setmana del Llibre en Català, que fa uns anys, a causa de la pandèmia, va tenir l’encert d’airejar-se arran de mar, en un lloc que s’ha convertit en una de les claus del seu èxit creixent. Formen part de tota aquesta escena 193 segells editorials, 24 llibreries, un distribuïdor, deu universitats i 14 institucions. Entre una agenda difícil d’abastar, tot seguit fem una tria de deu actes que sintetitzen l’esperit holístic de la cita, que porta el timó de la lectura catalana a bon port i amplia el focus a d’altres expressions culturals que complementen la lectura.

1. El Rector de Vallfogona i Josep Vallverdú a ritme de trap

La Institució de les Lletres Catalanes organitza aquest gran slam poeticomusical en què 31 FAM, Vàlius i Bounce Twice, grups de música urbana, improvisaran rèpliques originals a una selecció de poemes del Rector de Vallfogona i Josep Vallverdú, que als seus 100 anys assistirà a aquest acte titulat ‘Ens faltaran llorers’.

Dissabte 16 de setembre | 18-15 h | Escenari 1

Cartell de l'acte 'Ens faltaran llorers', de La Setmana.
Cartell de l'acte 'Ens faltaran llorers', de La Setmana.

2. Tot quedarà en els pòdcasts

Tot quedarà enregistrat. La Setmana aposta fort pels pòdcasts amb la gravació de cinc d’aquests espais allà mateix i dos pòdcasts, Tàndem i Mentrimentres, s’hi instal·laran com a residents durant tota La Setmana. Dimarts 12 de setembre es gravaran en directe La paraula de Mixa (recomanacions literàries, 16.30 h, a l’Escenari Familiar) i L’horabaixa (revista Núvol, 17.00 h, a l’Escenari Familiar). Dimecres 13 de setembre serà Els ulls de Clio (història i llibres, 16.30 h, a l’Escenari Familiar). Dijous 14 de setembre podreu escoltar Llegiu que el món s’acaba (literatura i tertúlia, 16.30 h, a l’Escenari Familiar). Divendres 15 de setembre serà per a Punt volat (Raig Verd, L’Avenç i Enderrock, 16.30 h, a l’Escenari Familiar).

3. Setmana familiar

Durant tota la setmana, l’Escenari Familiar acollirà una vuitantena de tallers, contacontes i espectacles per a famílies. La programació començarà amb la narració d’Humans al meu jardí (La Galera), amb Anna Fité i Cuchu, el dissabte 9 a les 11.00 h, i es tancarà amb la història de Mercè Rodoreda a través de L’escriptora sense fronteres (Els Llibres del Petit Sàpiens), a càrrec de Teresa Muñoz i Alicia Caboblanco.

La Setmana familiar.
La Setmana familiar.

4. Tarda d’amor

L’amor, el gran tema universal, no passa de llarg de La Setmana. Amb la participació de diferents escriptors i llibres es qüestionaran els vincles romàntics, amb motiu de la traducció de Les afinitats electives de Goethe, amb Anna Pazos i Carlota Gurt (traductora del llibre); es parlarà d’una de les relacions més qüestionades de la història, la de Martin Heidegger amb Hanna Arendt, a partir del llibre de ficció Amor sense món, de Miquel Esteve, i s’analitzarà com la gent s’emparella a través de Tinder... Seran cinc cites per a una tarda plena d’amor.

Diumenge 10 de setembre | 17.15 h - 19.45 | Escenari 1

5. Hores de poesia

També hi haurà una tarda dedicada a la poesia, amb Lluís Calvo, que acaba de publicar Centaures i rossinyols; Enric Casasses, que presenta Coltells, i Juana Dolores, amb el seu últim poemari I si una nació desfilant per una catifa vermella.

Dijous 14 de setembre | Lluís Calvo, 19.00 h | Enric Casases, 19.30 h | Juana Dolores 20.00 h | Escenari 3

6. Marató Negra

La novel·la negra segueix en bona forma i també tindrà la seva tarda, amb autors com Anna M. Villalonga, que presenta Encara maten els cavalls; Jordi Coll, amb El preu de la sang, o L’assassí del Tirant, de Jordi Fernando Aloy. A més, entre d’altres, es presentarà una nova col·lecció, Falciot Negre, de Voliana Edicions, i també els dos nous exemplars de la col·lecció Crims de l’editorial Alrevés: Caront, de Jordi de Manuel, i Viena, 1912, d’Antoni Roca.

Dijous 14 de setembre | De 16.30 h a 19.45 h | Escenari 2

7. Concert de Roger Mas

Roger Mas, que ha estat guardonat amb el Premi Difusió de La Setmana, oferirà un concert gratuït. L’Associació d’Editors en Llengua Catalana ha distingit el cantautor de Solsona per la seva contribució notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional. Mas ha musicat poetes com Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca o Amadeu Vidal i Bonafont.

Dissabte 16 | 19:45 h | Escenari 3

Roger Mas
Roger Mas

8. Presentacions de novetats

Evidentment, La Setmana és un espai de presentació de les últimes novetats literàries en català, però també de traduccions a la nostra llengua. Sergi Pàmies (A les dues seran les tres), Carlota Gurt (Biografia del foc) i Sílvia Soler (Estimada Gris) són alguns dels que hi seran, a més d’autors de fora com Karin Smirnoff (Les urpes de l’àguila) o Roger Griffin (Feixisme, una immersió ràpida).

9. Debuts literaris

Les noves veus en català tindran el seu espai. Podreu escoltar Anna Pazos, que ha publicat recentment Matar el nervi (16 de setembre, 16.30 h, Escenari 3); Laura Calçada, autora de Fucking New York (16 de setembre, 16.15 h, Escenari 2) o a Roger de Gràcia, que ha escrit Digue’m boig (16 de setembre, 16.15 h, Escenari 3).

10. Jocs en català

El Paraulògic s’ha convertit en una addicció per a molts. Serà un dels jocs principals del matí més juganer, en una sessió col·lectiva que conduirà Agnès Rotger. També podreu divertir-vos en grup amb els Minimots de Pau Vidal.

15 de setembre | A partir de les 12.00 h | Escenari 1





Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_