_
_
_
_
_

Raimon, Premi Prat de la Riba 2024

Des de 1916, l’Institut d’Estudis Catalans condecora una persona, entitat o institució que hagi contribuït a desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes

Raimon Premi Prat de la Riba 2024
El cantautor valencià RaimonAlejandro Garcia (EFE)
El País

El cantautor Raimon (Xàtiva, 1940) ha estat distingit amb el Premi Prat de la Riba 2024 de l’Institut d’Estudis Catalans per la seva “trajectòria com a músic i poeta, la seva lluita per la llengua, la seva contribució a la cohesió del territori catalanoparlant i la seva aportació a la difusió de la cultura catalana”.

La presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, ha destacat el compromís d’un cantautor que ha defensat la llengua catalana enfront de tot tipus d’adversitats, incloent la censura i persecució durant el franquisme. Per la seva banda, Raimon apunta que la pregunta que més li han fet al llarg de tota la seva carrera ha estat sobre la llengua, que respon dient que “d’una altra manera, no seria jo”. El poeta va haver d’aprendre a escriure pel seu compte, ja que en els seus anys d’escola tot era en castellà: “Vaig aprendre català perquè volia poder escriure la llengua que parlava, si no ho hagués fet jo sol, no ho hagués après mai”.

El Premi Prat de la Riba es va crear l’any 1916 en reconeixement d’Enric Prat de la Riba, fundador i primer president de l’IEC, i s’entrega anualment a una persona, entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, difondre o a desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes. Aquest any, el premi incorpora una novetat, que és el lliurament d’una escultura de l’artista Assumpció Mateu que simbolitza la recerca del coneixement que promou l’IEC.

La cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà dimarts 23 d’abril a les 17h hores en un acte institucional presidit per la presidenta de l’IEC i per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyades pels membres de l’Equip de Govern de l’IEC. Conjuntament amb el premi Prat de la Riba es farà lliurament dels Premis Sant Jordi i de les XCIII borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans, una llarga tradició que reconeix institucions i persones que, amb la seva activitat i treball, contribueixen a la promoció i difusió de tots els elements de la cultura catalana






Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_