_
_
_
_
_
AGENDA

Butaca davant la millor tele pública

MINIPUT. 17a MOSTRA DE

TELEVISIÓ DE QUALITAT

CCCB

Dissabte, 3 de desembre

Pot la televisió ser de qualitat? El que d'entrada algú pot prendre com un oxímoron resulta que és, precisament, la raó de ser de Miniput, petit però exquisit tast dels programes de qualitat més arriscats dels que es fan i desfan (o estan en vies de fer-se) a televisions públiques d'arreu del món.

Les universitats Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona, Lleida, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Girona, les cadenes Televisió de Catalunya i TVE, l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCACC) i la Xarxa de Televisions Locals són les organitzadores d'una proposta que, des de fa tres anys, acull el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que fan de l'auditori del carrer Montalegre un autèntic festival d'idees de gamma alta, en tots els gèneres imaginables: sèries, docurealitys, road-movies, documentals més clàssics...

Moderadors de luxe (Paco Escribano, exdirector de Televisió de Catalunya; Jordi Balló, gran estudiós de l'audiovisual; Ingrid Guardiola, coordinadora del mateix Miniput i professora de les universitats Pompeu Fabra i de Girona...) i convidats vinculats als programes analitzaran durant la jornada una quinzena llarga d'espais emesos prèviament.

Arrenca l'oferta la producció Cleveland vs. Wall Street, documental de la televisió suïssa RTS, els responsables del qual van decidir completar el judici que s'havia de realitzar a la ciutat nord-americana —la més castigada pels impagaments de les hipoteques escombraria— contra els representants de Wall Street, els advocats dels quals havien aconseguit suspendre la vista.

Tant o més xocant i suggeridor és el plantejament d'un documental de l'alemanya ARD, Either Broder. On Safari in Germany, mitja hora sacsejadora sota la proposta visual d'una mena de road-movie on un escriptor jueu i un jove musulmà van donant voltes per Alemanya per tal de captar la fauna humana del país; en l'episodi que s'ha escollit per ser present al Miniput la ja de per si estranya parella treu el nas en una activitat d'un partit neonazi.

Quan s'equivoquen els participants en una de les respostes, els concursants poden aplicar una moderada descàrrega elèctrica als qui han errat... Aquesta és la premissa del docu-reality Le jeu de la mort, de France 2, on se simula un concurs d'aquesta mena. Contràriament al que pugui semblar, el 81% dels concursants no van tenir cap mena de recança a aplicar la pena...

El Miniput també es permet el luxe de preestrenar espais, com serà el cas de Pienso luego existo, sèrie de TVE prevista per a la temporada que ve on es pretén apropar les idees dels principals filòsofs actuals a partir de gent del seu entorn i experts. Increïble, però vertader.

Per cert: per agafar butaca, només cal inscriure's a la web de la mostra (www.miniput.cat). Les coses bones, i la tele també en té, no han de tenir fronteres.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_