_
_
_

El Nàstic respira i retarda la festa del Girona

Els de Tarragona s'imposen, 3-1, en un partit que els visitants haurien pogut sentenciar

Marc Rovira

El Girona té un desamor amb la Primera Divisió. L'anhelat ascens dels gironins tampoc no ha arribat a Tarragona. A tocar de casa i acompanyats de més de 1.500 seguidors que no es volien perdre una gesta que l'equip ha tingut a tocar de les mans durant quatre temporades, i que fins ara sempre s'ha resolt amb frustració, el premi ha continuat sent esquiu per al Girona. El Nàstic, un equip de mantega que és capaç d'esgotar les opcions de permanència encaixant un gol al minut 1 de partit per culpa d'una desatenció generalitzada, ha donat una plantofada de realitat al Girona, que haurà d'esperar una setmana més per celebrar l'ascens. Propera estació, la setmana que ve a Montilivi contra el Saragossa.

Els blanc-i-vermells, avui de blau clar, en tenien prou amb un empat per assegurar-se un lloc a la màxima categoria la temporada que ve. Els homes de Pablo Machín han sortit a mossegar com si l'encontre contra el Nàstic fos una disputa a cara o creu i sense xarxa de seguretat. Maffeo, jugador cedit pel Manchester City i un dels punyals més esmolats del Girona aquest any, ha marcat al primer minut de joc. Al Nou Estadi la calor era llavors intensa però el públic local s'ha quedat glaçat. El Girona s'ha fet amo i senyor del partit, i els seus aficionats de la graderia. No ha estat fins a la mitja hora de joc que els locals, que avui estrenaven entrenador, Nano Rivas, han aixecat el dit per recordar que un ascens no acostuma a arribar mai en safata de plata. El porter visitant Bono s'ha hagut de lluir després d'una rematada, forta però poc col·locada, de Juan Muñiz.

La segona part ha arrencat amb un Nàstic menys entregat. El precipici de la 2aB és fosc i negre i com més es tardi a caure-hi, millor. Als cinc minuts de joc Barreiro s'ha imposat per alt a la defensa del Girona i ha aconseguit l'empat. Només deu minuts després, i amb la graderia local reivindicant a l'àrbitre cada frec a frec, Uche ha engaltat una canonada des de trenta metres que el porter del Girona no ha estat capaç d'aturar. 2-1 per al Nàstic.

Els aficionats del Girona, acostumats a què el seu equip hagi ofert el futbol més alegre del campionat, es fregaven els ulls. Mobilitzats en massa a Tarragona han vist com el Nàstic marcava múscul quan més ho necessitava i els deixava una setmana més sense el premi de l'ascens. Uche, més acostumat a la fredor de la banqueta que a les abraçades sobre la gespa, ha marcat el tercer gol per al Nàstic després d'una jugada de força de Barreiro. Quedaven més de 20 minuts de partit però el Girona ha confirmat que la lliga se li està fent molt llarga. La meta és a prop però ningú regala res. El Nàstic, un equip que començava el partit amb un peu i mig a 2a B i que acaba la jornada en posicions de salvació, n'ha estat la prova.