_
_
_
_
_

Frànkfurt de llamàntol i entrepà de cérvol: el més diferent del nou Born14 de Barcelona

El mercat gastronòmic de la ciutat té 14 parades de cuina local i internacional

Mar Rocabert Maltas
Un 'perrito' de llamàntol de la parada Pecado, situada al mercat gastronòmic Born14.
Un 'perrito' de llamàntol de la parada Pecado, situada al mercat gastronòmic Born14.

Allà on hi havia Mercat Princesa, al barri del Born de Barcelona, acaba d’inaugurar Born14, un nou mercat gastronòmic, que beu de la idea del que va ser fa uns anys, amb 14 parades de cuina local i internacional. Un espai de més de 1.000 metres quadrats que està destinat a atraure els turistes, però els seus impulsors volen que sigui un lloc de referència per la gent d’aquí. La proposta és un lloc per menjar tapes, platets i entrepans en un ambient distès. Vindria a ser com els espais de foodtrucks que ara estan tan de moda però dins d’un palauet del segle XIV. L’oferta és molt variada i el millor és anar a descobrir-lo, però aquestes dues parades tenen dos entrepans curiosos per on es pot començar: el frànfkurt o ‘perrito’ de llamàntol i l’entrepà de cèrvol.

Pecado

Les hamburgueses i perritos de llamàntol són el principal reclam de Pecado, un espai de menjar ràpid a base de productes del mar. Si ja estem molt acostumats a les hamburgueses de tota mena, la idea és que ara apostem per les de peix, explica Arnau Sanz, que és el propietari d’aquesta parada i un dels socis impulsors de Born14, que té com a referència el Mercat de San Miguel de Madrid.

La de llamàntol és una hamburguesa feta a base d’aquest crustaci i bacallà, una barreja amb un gust suau, que s’acompanya d’alguna fulla verda i salsa. També tenen opcions de perritos i tacos o uns clàssics bunyols però amb llamàntol. Els vegans poden tastar el mateix elaborat amb el lluç de la marca Heura, la marca catalana que crea productes semblants a la carn i el peix però amb matèria prima vegetal.

Com que aquí la idea és canviar la base habitual d’alguns productes, les patates fregides s’haurien de dir moniatos fregits perquè és el tubercle del qual estan fetes. Una bona combinació per acabar un tast que comenci a Pecado seria al costat, a Bungr, la nova manera de menjar hamburguesa en un panet completament tancat; a Pampa Barbacoa, que no necessita gaires explicacions; a Pim Pam Pizza, que les serveixen al tall al Mango Poke, que ofereixen uns bols més petits, o a qualsevol de les altres. Quan hi ha gana no hi ha regles ni ordre.

Born 14 Barcelona

Pecado

Born 14. Carrer Flassaders, 21, Barcelona
Hamburguesa de llamàntol: 16 euros

Viking Box

Encara que les temperatures de Suècia no siguin les millors per menjar pel carrer, allà també han desenvolupat el concepte d’street food, amb propostes una mica diferents, com els entrepans de salsitxes de cérvol o de porc senglar. I això és el que porta la firma Viking Box a Barcelona, on ja han obert una parada també al Mercat de Santa Caterina i es preveu que l’anem veient a més llocs l’any que ve.

Frànkfurt de cérvolde Viking Box, que es pot menjar al mercat Born14.
Frànkfurt de cérvolde Viking Box, que es pot menjar al mercat Born14.

No és gaire diferent d’un entrepà de fankfurt dels nostres, però la salsitxa porta altres carns, i va dins d’un pa amb recepta pròpia, elaborat per El Panet -amb un xarop de malta i llevat especial. Sobre una base de xucrut i amb ceba adobada i fregida al capdamunt, a l’entrepà també s’hi pot posar quatre salses diferents: la verda, d’orenga, coriandre o farigola; la vermella, amb pebrots rostits; una senzilla maionesa o una salsa de formatge cheddar i bacon.Si no us va la carn de caça, també podeu escollir la salsitxa de bé o l’opció vegana.

Com que al Born14, la idea és tastar propostes de diferents parades, aquí serveixen la vianda en tres formats més petits que l’entrepà normal: en torradetes que anomenen bites, en mini entrepans o en una safata degustació. Tot plegat s’acompanya de patates fregides i verduretes adobades. Després podeu degustar un platet de paella a El Xiringo o un bikini a La Bikineria. Sigui quina sigui la vostra tria, sempre es pot acabar amb alguna cosa dolça a Escribà, que obrirà properament, o a la cocteleria Bona Vida, que també hi té un espai.

A Born14 es menja en dos espais comuns disposats amb taules i tamborets. El primer és a l’entrada del carrer Flassaders, als peus d’una bonica escalinata de pedra que recorda els temps passats de l’edifici. El menjador principal és al mig d’aquest antic palauet, sota una gran cúpula per on entra la llum natural. Mai havia estat tan fàcil menjar de carrer en una casa senyorial. I ho trobarel al barri del Born, entre els carrers Flassaders i Sabateret.

Born 14 Barcelona

Viking Box

Born 14. Carrer Flassaders, 21, Barcelona
2 viking bites: 1,90 euros
1 mini viking amb patates: 5,90 euros
Safata degustació petita: 4,90 euros
Safata degustació gran: 8,90 euros

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_