_
_
_
_
_
AGENDA

La fotografia emergent de Talent Latent

SCAN TARRAGONA

Fins al 9 de gener 2011

http://scan.tarragona.cat/

El fotògraf holandès Levi van Veluw crea literalment sobre el seu cap. L'artista cobreix la part superior del seu cos amb pedres, vegetació, cabells i ninos de plàstic de formes i colors diferents, i la converteix en un prat on pasturen ovelles, un bosc ple d'arbres, una selva amb lleons o un camp de batalla amb soldats. Després, es fa una foto.

Veluw és un dels 13 artistes seleccionats per a l'exposició Talent Latent, una mostra de fotògrafs emergents europeus que se celebra a l'Scan Tarragona, el festival internacional de fotografia, que comença avui. "La selecció ofereix una representació de les principals línies estilístiques i temàtiques, una visió polièdrica de la creació fotogràfica europea contemporània", assegura Jesús Micó, fotògraf i comissari de la mostra que es podrà veure a l'edfici modernista del Mercat Central.

Hi podem veure des de fotografies que tenen per objectiu la identitat personal i el cos, com les de l'austríaca Sabine Koe, fins a la denúncia social de Tomás Correa, que confronta el dia a dia d'una noia amb síndrome de Down i un executiu d'èxit; la reflexió política de l'alemany Marc Beckmann sobre el règim islàmic d'Iran; passant pel reportatge clàssic amb fotografies capturades, com els camps de roselles de Rosa Basurto, a les imatges escenificades dels banyistes de Lucía Herrero.

Altres autors que exposen els seus treballs són Toni Amengual, Rafael Lafuente, Oliver Roma, Juan Carlos Martínez, Danaé Pancahud, Cécile Decorniquet i Anastasia Khoroshilova. "L'exposició no és una simple exhibició de 13 treballs aliens i independents, sinó que entre aquests hi ha fluxos d'afinitats", assegura Micó, que ha seleccionat els autors d'una base de dades de més de 300 fotògrafs proporcionada per galeristes, comissaris i crítics europeus que gestiona el festival de Tarragona.

Un seminari internacional que debatrà sobre la fotografia com a document i la celebració, en diversos espais de la ciutat, de 12 exposicions que mostraran els treballs d'autors com Ricky Dávila, Gervasio Sánchez, Cristina García Rodero, Rafael Sanz o Tanit Plana —que convidarà dones a treure de l'armari els seus vestits de núvia i, mentre se'ls tornen a posar, recorden el que els ha suposat aquell ritu de pas—, completen la tercera edició de Scan Tarragona, una cita bianual que "consolida la ciutat com l'aparador europeu de la fotografia", segons els organitzadors.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_