_
_
_
_
_

La Rebotiga

Rondaies, tradicions, Marco Polo...

La vida als suburbis

Contes sobre problemes matrimonials, sobre els somnis i desitjos d'una classe mitjana que viu per damunt de les seves possibilitats; o sobre la solitud dels perdedors. L'escriptor nord-americà de la primera meitat del segle XX, John Cheever, ens parla en un recull de contes sobre el dia a dia, les alegries i les desgràcies personals dels ciutadans dels Estats Units. L'antologia va obtenir l'any 1979 el premi Pulitzer i el National Book Award. Contes. John Cheever. Traducció de Jordi Martín. La Butxaca. 880 pàgines. 14,95 euros.

Un segle de tradicions

L'Home dels Nassos, Sant Pere i Sant Joan, les puces de Santa Eulàlia, històries sobre monuments com la Catedral de Tarragona i el Pont del Diable o celebracions com la de la nit de Nadal són els diversos protagonistes d'aquest recull de tradicions que Apel·les Mestres va escriure fa més de cent anys i que va publicar per primer cop a Barcelona al 1895. Adherit al moviment intel·lectual que va sorgir a Catalunya en les darreries del segle XIX preocupat per mantenir la nostra història, Mestres es proposà recuperar el patrimoni literari popular i difondre'l al màxim reelaborant els textos i enriquint-los amb una bona dosi d'ironia. Tradicions. Apel·les Mestres. A cura de Joan Armangüé i Herrero. Cossetània Edicions. 104 pàgines. 11,60 euros.

Les rondaies de les Illes

Amb motiu de la doble efemèride -el 75è aniversari de l'Editorial Moll i els cinquanta anys de Ràdio Popular-, l'editorial de les Illles Balears presenta una col·lecció de 24 CD en total que recullen les rondalles contades a la ràdio per Francesc de Borja Moll. Gravades al 1959 i difoses fins ara en format cassette , la nova edició adapta aquestes gravacions originals a les noves tecnologies i presenta l' Aplec de Rondaies Mallorquines d'En Jordi des Racó, escrites per Mossèn Antoni Maria Alcover, masteritzades digitalment. Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó. Antoni M. Alcover. Editorial Moll. 10 euros cada CD.

El gran viatge de Marco Polo

Al 1271, el mercader venecià Marco Polo va empaquetar tot el que tenia i, acompanyat del seu pare i el seu oncle, va iniciar un viatge per la famosa Ruta de la Seda fins a la Xina. Vint-i-quatre anys després d'haver recorregut tot el continent asiàtic, el viatger italià va tornar a casa i va decidir deixar per escrit tot el que els seus ulls havien vist durant gairebé un quart de segle. L'exotisme fabulós de l'Orient, tan desconegut aleshores, omple les pàgines de La descripció del Món deixant embadalits els seus oients i lectors. Aquest llibre és la versió integral d'aquell text escrit fa més de set segles, i que ha perdurat fins ara a través de l'imaginari col·lectiu. La descripció del món. Llibre de les Meravelles. Marco Polo. Traducció de Manuel Forcano. Editorial Proa. 688 pàgines. 29 euros.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_