_
_
_
_
_

Agenda

Concerts, festivals, exposicions...

CONCERTS

- Bigott. El saragossà, qualificat com a gran promesa del panorama musical espanyol, ha passat de composar per als seus amics a treure a la llum el seu últim disc, Fin (Heliogabàl, avui, 20 hores i Depósito Legal, demà 23).

- Vetusta Morla. Després d'un any de gira, el grup madrileny revelació del moment, tanca els seus concerts per presentar el disc debut Un día en el mundo , amb dues actuacions a Barcelona (Razzmatazz, divendres 23 i dissabte 24).

- Nick Cave. Músic, poeta, filòsof i sobretot animal sobre un escenari. Als concerts llegeix fragments de les seves obres i està atent a les peticions del públic. "Una vetllada informal, íntima i estranya", segons el propi Cave (Casino de L'Aliança, dissabte 24).

- The Yum Yums. Els noruecs són considerats per molts la millor banda de power-pop de tot el continent europeu. Vindran a presentar el nou treball Whatever Rhymes With Baby , després de més de dos anys d'una gira d'èxit (Sidecar, dissabte 24).

- Bruna & Bradien . Un dels debuts més celebrats de l'any en l'electrònica nacional i la música independent. El seu disc And It Matters To See You Smiling fa prova que hi ha un relleu generacional en l'electrònica pàtria (Apolo, diumenge 25).

- Pereza. Els madrilenys presenten Aviones en un concert solidari a favor del Projecte Home que treballa per a la prevenció de les drogodependències. Les entradas ja estan esgotades, i per això repeteixen el 3 de desembre (Palau de la Música, dilluns 26).

- Bebel Gilberto. Canta des de petita i ha col·laborat amb una infinitat d'estrelles musicals. El seu darrer àlbum, All in One , està ple de bossa nova influït per música electrònica

(Razzmatazz, dimecres 28).

TEATRE

Girona i Salt acullen la quarta setmana del Festival de Tardor de Catalunya en què es presenten dues estrenes absolutes. Alícia ja no viu aquí , de Pablo Ley i Josep Galindo, mostra diferents visions de la realitat de les dones durant el franquisme. L'altra estrena arriba de part de la Cia. Marta Carrasco, que presenta Dies irae; en el rèquiem de Mozart . Tretze intèrprets busquen la part més profana d'aquest poema catòlic, i ens conviden a sentir l'esquinçament de la vida. Al llarg de la setmana també hi ha programades l'adaptació que fa Joan Oller d 'El Quadern Gris de Josep Pla i l'espectacle del clown rus Slava Polunin, Slava's Snowshow , que abans de Girona ha viatjat per més de trenta països. Temporada Alta. www.temporada-alta.cat

CINEMA

Síria és el país convidat de la III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani. El festival de Sant Feliu de Llobregat vol trencar tòpics sobre el món àrab alhora que facilita els intercanvis professionals entre cineastes. En aquesta edició s'hi projecten fins a 11 pel·lícules, entre documentals i llargmetratges de ficció. Days of Boredom (2008), d'Abdellatif Abdelhammid, i Sacrifices (2002), d'Ossama Mohammad, són dos dels llargmetratges siris que s'hi podran veure. La situació de la dona al Líban, la denúncia política o el conflicte palestí són alguns dels temes que s'hi tractaran. Omar Amiralay, pare del documental àrab i creador d'una vintena d'obres, visitarà la mostra en què participa amb Déluge au pays du Baas (2002), a la imatge. III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani. Del 22 al 25 d'octubre. www.cinebaix.com/mostra09/index.htm

SOLIDARITAT

És una iniciativa sorprenent: tots els desocupats tindran una entrada gratuïta per al concert del grup Ska-p que se celebrarà a Badalona, l'únic que farà el grup d 'ska a Catalunya.

De tota manera, a la banda de Vallecas no li cal promocions d'aquesta mena per omplir estadis, tal com ha demostrat a la gira per mig Europa. A Badalona es deixaran sentir les seves cançons inconformistes, crítiques al capitalisme, al sionisme i al racisme, i de suport als drets humans, a l'ecologisme, l'anarquisme i l'anarcosindicalisme. Unes lletres que els han dut a l'elogi de molts, però també a la crítica d'altres que els acusen de no practicar el que prediquen. Ska-p. Pavelló de Badalona, divendres 23)

FESTIVAL

Després de set anys i quinze edicions celebrant-se, el Pulgas Mix torna a irrompre a la vida de la nostra ciutat amb les seves diferents àrees, i demostra que allò petit només ho és en el nom i el preu: un euro l'entrada. Al Mercadillo, els joves dissenyadors poden mostrar els seus treballs més innovadors, comprovar en directe la reacció que creen als espectadors i vendre les obres sense intermediaris; la plataforma musical Pulgas Mix ofereix actuacions durant els dos dies del festival creant l'ambient musical; a Pulgas Urban, els artistes gràfics creen murals en directe i realitzen painting acts ; i a Cine Pulgas es projecten curtmetratges, videoclips, documentals, animacions i videoart. Tot per només un euro. (Convent de Sant Agustí, 24 i 25 d'octubre)

EXPOSICIÓ

L'asturià establert a Nova York, Hugo Fontela, exposa per primer cop a Barcelona les obres dels seus darrers cinc anys.

Paisatges industrials i portuaris decadents, i naturaleses i restes orgàniques llançats pel mar i erosionats per les marees que li ha inspirat l'estada a la costa del golf de Mèxic.Són 70 obres fetes a partir de tècniques mixtes i formats molt variats, des dels petits de 30x45 fins a les grans obres de 200x120, com Big Watermark. De Manhattan al Golfo de México. Cinco años de obra. Círculo de Arte. Fins al 31 de desembre.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_