_
_
_
_
_

La Rebotiga

Tirant lo Blanc, llocs de Catalunya, clàssics de l'ètica...

Contes d'amor extrets de 'Tirant lo Blanc'

Amor és guerra a Tirant lo Blanc, però, en molts episodis de l'obra, també és pau i gaudi. En la gran novel·la de Joanot Martorell s'hi narren vivències amoroses que l'especialista en literatura medieval Rafael M. Mérida ha selecionat i ofereix en un text adaptat per a lectors poc acostumats a la llengua del segle XV, tot i que sense prescindir de la seva sonoritat. En total són quinze narracions que Mérida presenta com a contes d'amor o "joies" de lectura "plaent, estimulant i divertida".

Contes d'amor de Tirant lo Blanc. Joanot Martorell. Edició de Rafael M. Mérida. La Magrana. 272 pàgines. 18 euros.

Descobrir llocs insospitats sense sortir de Catalunya

Quin és el millor cim de Catalunya on veure la sortida del sol, on hi ha el jaciment arqueològic més antic o quines poblacions celebren les tradicions més insòlites? De la mà dels periodistes

César Barba i Sergi Ramis, especialistes en literatura de viatges, el lector descobrirà 501 racons de Catalunya que cal visitar. N'hi ha molts més, però la seva tria s'ha limitat a aquesta xifra seguint el format d'èxits com 1001 pel·lícules que has de veure abans de morir. Una demostració de què no sempre és imprescindible viatjar lluny per descobrir indrets insospitats.

501 llocs que has de conèixer abans de morir. César Barba / Sergi Ramis. Ara Llibres. 256 pàgines. 19,95 euros.

Els escrits sobre dret i llengua de Puig Salellas

Una selecció de textos, escrits entre 1938 i 1999, en els quals el jurista Josep Maria Puig Salellas va analitzar els controvertits conceptes de llengua pròpia, llengua oficial, doble oficialitat i normalització lingüística. En edició a cura d'Ester Franquesa i Lluís Jou, el volum va especialment dirigit als lectors que, des del dret, la sociolingüística, la planificació lingüística o EL PAÍS la història de la llengua, s'interessen per l'estudi de l'ordenament jurídic en matèria lingüística a Catalunya o en d'altres llocs on coexisteixen més d'una llengua.

Doble oficialitat i llengua pròpia. Josep. M. Puig Salellas. Marcial Pons. 446 pàgines. 45 euros

Clàssics de l'ètica en edició de butxaca

Nascuda l'any passat amb l'objectiu d'apropar l'ètica a tots els públics i contribuir a situar-la "en el centre de les referències de la nostra vida quotidiana", l'editorial Proteus, que compta ja amb un ampli catàleg, ha encetat la col·lecció Delos amb la famosa Ètica d'Epicur. en edició de Montserrat Jufresa. Una col·lecció que recuperarà, a preus assequibles, títols clàssics de l'ètica com De la dignitat de l'home, de Picco de la Mirandola, o Faula de l'Home, de Joan Lluís Vives (reunits en un volum, que ja és a les llibreries), així com obres de Diderot i Descartes, entre d'altres.

Ètica. Epicur. Proteus. 106 pàgines. 12 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_