_
_
_
_
_
EL PROGRAMA / Música i tradicions

Tradició entre flames

Durant els tres dies de festa espetegaran prop de 35.000 petards

En el Correfoc hi intervindran dos milers de diables.
En el Correfoc hi intervindran dos milers de diables.MARCEL·LÍ SÀENZ

Barcelona crema. Només quinze dies després de la manifestació més multitu-dinària per la independència de Catalunya, arriba la Mercè amb la seva força igualment reivindicativa de les tradicions. Gairebé 35.000 petards conformaran l’oferta pirotècnica d’activitats que ret homenatge a la patrona de la ciutat i en què s’espera, com sempre, una participació ciutadana nombrosa i bulliciosa. Només en el Correfoc (diumenge, 23. Des de Via Laietana / plaça d’Antoni Maura fins a la plaça d’Antoni López, 20.30 h.) la tradició més esperada pels amics de la pólvora i el foc, desfilaran un parell de milers de persones, entre membres de les colles, els temibles diables, i el personal tècnic corresponent.

 “Aquesta vegada el correfoc aplegarà totes les vigents a Barcelona”, assegura Xavier Cordomí, director artístic d’Actes Tradicionals de la Mercè. I aclareix que l’elevat nombre de colles que existeixen a la capital no els ha deixat convidar-ne d’altres localitats per falta d’espai.

Per poder formar part del Correfoc d’aquesta edició, que celebra el 25è aniversari de la Coordinadora de Colles de Diables de Barcelona, els aspirants han hagut de passar per un curs de formació. “Hem adaptat la festa a la nova normativa europea sobre activitats pirotècniques, sense que això tingui cap repercussió estructural en l’espectacle”, explica Cordomí. En aquest curs se’ls ha impartit la nova normativa i formació sobre primers auxilis.

El Correfoc aplegarà
per primer cop
diables de totes les
colles de Barcelona

El pressupost tampoc ha estat cap motiu de pes per modificar el recorregut. Segons el director artístic, “els fons per al folklore de la festa s’han respectat; des del primer moment va ser un pressupost curt”. Com és costum, quan s’obri la Porta de l’Infern, diables, dracs i bestiar de foc començaran a desfilar per la Via Laietana entre un mar d’espurnes i espetecs. La canalla tindran el seu Correfoc infantil (diumenge, 23. Via Laietana/Joan Massana fins a la plaça d’Antoni Maura. 18.30 h), que enguany presenta vint colles de diables i quatre de dracs. Una de les novetats serà el drac de Cabronets del Nord, que compta amb cinc punts de foc i alhora pot escopir agua.

El foc també serà el protagonista de dues exhibicions pirotècniques que es podran contemplar a la Barceloneta, des de l’Espigó del Gas. La primera, a càrrec de la companyia quebequesa GFA Pyro (dissabte, 22, 22 h), i la segona de la Pirotécnica El Carmen (diumenge, 23, 22h), que farà honor als 80 anys d’existència que l’han convertida en tot un referent del sector a les Canàrias.

L’esperat Piromusical (dilluns, 24. Avda. Maria Cristina. 22 h.) rematarà la programació amb un espectacle que ret homenatge als Jocs de 1992, amb la veu olímpica de Constantino Romero. Jordi Bonet ha triat la música, inspirada en la capital catalana, i Pirotecnia Igual s’ha encarregat del xou de foc que ens retornarà a aquell estiu màgic.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_