_
_
_
_
_
AGENDA

Adéu a un teatret

'BYE, BYE'

Màgic Hausson

Espai Brossa

Del 29 de juny al 24 de juliol

Quan la gent de l'Espai Brossa va presentar la nova sala, ara fa 14 anys, el poeta, a manera de modesta inaguració, va aixecar el teló d'un teatret de joguina. Era la poètica de Joan Brossa: apostar per la cultura més valenta, però sense solemnitats i reclamant respecte per les arts escèniques que la gent aparentment sàvia ignorava (il·lusionisme, cabaret...).

L'Espai Brossa era petit però no menor. Allí s'hi ha fet bon teatre. Lamentablement, Joan Brossa es va morir un any i escaig després d'haver-se obert.

Era una nova mena de teatre íntim amb 56 butaques. Ara tanca, a finals de juliol. Per acomiadar-lo, el màgic Hausson, una de les ànimes de l'espai, estrena un espectacle amb un nom quasi inevitable: Bye, bye. "No és una antologia. Hi recullo els jocs més entranyables que he presentat en els vuit espectacles que he fet aquests anys, però pensats amb una nova dramatúrgia", diu.

Però l'esperit de l'Espai Brossa no es perd: fa mudança. Per la Mercè obriran La Seca, sota la mateixa advocació: Brossa Espai Escènic. Hi haurà diferències que permetran pensar en ofertes diverses. 150 butaques i un escenari amb grandària i equipament per a espectacles impossibles a la petita sala al carrer d'Allada Vermell. L'onomàstica del lloc, realment incomprensible, ja és un joc de mans. Producte de la fusió de dos carrers, el topònim ens els recorda tots dos, amb un que parla d'una salsa forta i un altre que fa referència a un color dels tints emprats en les històriques adoberies de la zona.

La sala obrirà amb una festa que ja es feia a l'anterior. Una marató de màgia on els il·lusionistes presenten el seu espectacle i el públic es pot apuntar a una, dues o sis sessions. L'experiència demostra que és impossible sortir-ne empatxat.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_