_
_
_
_
_
AGENDA

Cinema sense prejudicis

13è FESTIVAL DE CINEMA

JUEU DE BARCELONA

Plaça Sant Felip Neri / Institut

Francès. Barcelona, 11-19 juny

E l director de recursos humans d'una panificadora rep una misteriosa missió: portar el cadàver d'una dona que ha mort en un atemptat suïcida des de Jerusalem fins a Romania. Aquesta road movie (a la imatge) produït per Alemanya, Israel i França i dirigit per Eren Riklis, serà l'encarregada d'encetar la 13ª edició del Festival de Cinema Jueu que se celebrarà a Barcelona.

Amb el lema Cinema Obert de Ment, els organitzadors del festival, pretenen "obrir els ulls amb curiositat i sense prejudicis a punts de vista diferents a través de la cinematografia, tant en ficció com en documental". Per això han programat durant nou dies, a la doble seu de l'Institut Francès i a la plaça de Sant Felip Neri, la projecció de 19 pel·lícules —9 de ficció, 8 documentals i 3 curtmetratges documentals, dels quals 16 són estrenes a Espanya— de nacionalitats diferents: Alemanya, Argentina, Àustria, Estats Units, França, Holanda, Israel, Polònia, Regne Unit o República Txeca.

També seran presents a les projeccions dels seus treballs a Barcelona els directors Dani Levy, autor de Life is too Long, que explica la història d'un fracassat nat, que després d'un intent de suïcidi torna a la vida amb alguns grans canvis. També hi haurà Tomer Heymann i Andreas Merk, que han dirigit i protagonitzat I Shot my Love, un documental en primera persona en la qual Andreas explica la seva difícil història d'amor amb el ballarí alemany Tomer i la seva mare israeliana.

Coincidint amb el festival barceloní, la Casa Sefarad-Israel permetrà veure 6 de les pel·lícules a Madrid i un parell a Girona, en col.laboració amb el Patronat Call. Des que es va fundar el 1999, el festival ha aconseguit xifres importants: 300 pel.lícules, la gran majoria estrenes, la visita a Barcelona d'un centenar de directors i prop de 100.000 espectadors.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_