_
_
_
_
_
AGENDA

Crisi vol dir terra cremada?

CRISI. CCCB.

Del 17 de gener al 21 de març.

(www.cccb.org)

Si la crisi només fos econòmica, rai. El problema és que darrere seu hi va un desencís, la sensació de terra cremada, que la felicitat dels temps passats no tornaran i que tot serà pitjor. I aquesta sensació arrasa arreu: des de la política a la cultura, l'estètica o els valors. O just genera tot el contrari, una creativitat renovada (ni que sigui forçada per les circumstàncies)? De tot plegat, i sota l'adient títol espartà de Crisi, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) proposa des del dilluns i fins al 21 de març el seu ja, des del 2005, clàssic Debat de Barcelona.

Per variar, a l'antiga Casa de la Caritat hi haurà nivell. Seran una desena d'intervencions, que obrirà Soledad Puértolas, membre de la RAE, tot debatent el binomi creació literària i inestabilitat (Crisis i faules). Tres dels grans sociòlegs del moment també hi diran la seva: l'holandesa Saskia Sassen, professora a la Universitat de Colúmbia i que donarà una conferència (18 de gener) amb el mateix títol que el seu darrer llibre a Espanya (Territorio, autoridad y derechos); el danès Gosta-Esping Andersen, catedràtic de la Pompeu Fabra, sobre la igualtat de gènere (24 gener) i la marroquina Eva Illouz, de la Universitat Hebrea de Jerusalem, sobre com es viu l'amor, la raó i la ironia en temps convulsos (21 de febrer).

Canvia el concepte de bellesa amb la crisi?, es preguntarà el filòsof francès François Jullien, una de les estrelles del cicle, a qui s'espera el 31 de gener. El didàctic catedràtic de política econòmica de la UB, Antón Costas, ballarà amb la lletja, L'economia (14 de març), i l'esperança la posarà, entre d'altres, Jorge Wagensberg, o això sembla per la seva ponència: Si no fos per les crisis, encara seríem bactèries. Ja ho saben.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_