_
_
_
_
_
AGENDA

Els titellaires carreguen bateries

El nou festival de titelles T.O.T. acull a Barcelona putxinel.lis d'arreu del món

T.O.T FESTIVAL.

Recinte del Poble Espanyol.

Barcelona. Diversos espais i

horaris. Des d'avui fins el 28 de

març. 12 euros pels adults, 8

pels nens. Hi ha abonaments.

En un moment on els ninos caminen, parlen, ploren i mengen sols amb l'únic suport d'una bateria dissimulada en alguna recòndita part del seu cos, es presenta a Barcelona el nou Poble Espanyol T.O.T Festival. Titelles- Objecte- Teatre. Una proposta que neix arran de la Concentració de Titelles, una trobada anual celebrada des de 1999 dins la programació familiar del Poble Espanyol, al recinte de Montjuïc. Aquest any, però, ha esdevingut festival en ocasió del Dia Internacional del Titella, que va tenir lloc diumenge passat. Deixa de ser una concentració d'un dia per celebrar-se al llarg de quatre dies amb l'objectiu de proporcionar al sector un espai de difusió únic a la capital catalana, i amb la voluntat de convertir-se en un festival internacional de referència.

Un total de 16 companyies vingudes d'Itàlia, Canadà, Gran Bretanya i diferents ciutats d'Espanya faran reviscolar el món dels putxinel·lis amb un llenguatge escènic renovador, pensat tant per a un públic familiar com adult. Una Alícia de Lewis Carrol gegant, de quatre metres d'alçada, perseguirà un conillet blanc per la plaça Major del Poble Espanyol; mentre, la companyia El Retrete de Dorian Grey, en una aposta per la senzillesa i el llenguatge visual net, donarà forma a un grapat de globus entestats a sobreviure.

Roda, Roda... Rododera!, d'Engruna Teatre, repassarà algunes de les obres més emblemàtiques de l'escriptora Mercè Rodoreda; i l'espectacle de Walter Broggini, Solo, reflexionarà sobre la mort valent-se únicament dels gestos i les expressions dels seus guinyols.

A més de les 15 espectacles programats des d'avui fins diumenge, un espai de trobada a la Carpa del Poble Espanyol projectarà curtmetratges relacionats amb el món dels titelles, el teatre d'objectes i l'animació. Entre aquests hi figuraran el curt d'animació guanyador de la passada edició dels Goya i candidat als premis Oscar La dama y la muerte, de Javier Recio, que ha produït Antonio Banderas. A la vegada, es podrà veure l'exposició Una finestra oberta als Titelles del Quebec, que estarà oberta al públic fins al 31 de maig; o assistir a un debat sobre El Futur de les Titelles a Catalunya. El toc musical el posarà dissabte Joan Miquel Oliver, del grup mallorquí Antònia Font, i el Petit de Cal Eril s'encarregarà de cloure el festival.

Els més petits podran participar en tallers de construcció i manipulació de titelles, on podran descobrir, de la mà de professionals, un món de fantasia i joguines més enllà de l'automatisme d'una bateria.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_