_
_
_
_
_
AGENDA

Jazz nou al festival de Terrassa

L’aposta són les noves generacions en una cita que manté 30 concerts malgrat la retallada

Ja fa bastant de temps que el Festival de Jazz de Terrassa va assolir la majoria d’edat i alhora un lloc privilegiat en l’embolicada teranyina dels festivals catalans. Avui mateix ja es posa en marxa la 31a edició del certamen. Sense deixar de costat les característiques que n’han anat modelant la personalitat, enguany apunta descaradament cap a les noves generacions.

Un total de 30 concerts, alguns dels quals de franc, formen un cartell que s’allargarà fins al 25 de març amb activitats gairebé a diari. La majoria se celebrarà, com ja és tradició, a la Nova Jazz Cava, però, aquest any s’inclouen com a novetats diversos concerts gratuïts al vestíbul de l’Auditori de Sant Cugat i la recuperació del Centre Cultural egarenc on durant els primers anys d’activitat s’havien celebrat els concerts més memorables.

L’organització és a càrrec, un any més, del col·lectiu Jazz Terrassa inclòs en Joventuts Musicals de la ciutat i responsables també de la programació habitual de la Nova Jazz Cava. En època de crisi, el festival s’ha hagut d’estrènyer el cinturó: aquest any el pressupost és de 256.980 euros, cosa que significa una reducció del 15% respecte de l’any anterior. “Tot i això, no podem parlar d’un festival de crisi, ja que hem pogut mantenir el nombre de concerts i d’activitats paral·leles”, explica Susana Carmona, responsable del festival. “Hem apostat per mostrar el relleu generacional que s’està duent a terme en el món del jazz. Volem presentar un ventall dels millors músics de l’última generació”. En aquesta línia, destaca la presència de noms que ja han començat a escalar les enquestes anuals —a les quals els nord-americans són tan aficionats—: Jeremy Pelt, Luis Bonilla, Ambrose Akinmusire, Dan Tepfer o el debut com a líder de Jason Moran.

Entre els noms més consolidats destaquen el guitarrista Philip Catherine o la cantant René Marie. I com que una nit de blues no pot faltar mai, aquest any se n’encarregaran els britànics Paul Lamb & The King Snakes. Entre els noms peninsulars sobresurten el trio Triphasic i el nou grup de Jorge Pardo.

El concert inaugural es farà demà a la Nova Jazz Cava a càrrec del saxofonista Teodross Avery, que comptarà com a convidat amb el trompetista Raynald Colom. Exposicions, conferències, cinema i un pícnic completen una farcida programació de la qual Carmona destaca un parell de perles: “El pianista francès, ara als EUA, Dan Tepfler, que debuta a Espanya amb les seves variacions personals de les Variaciones Goldberg de Bach, i la tornada del trompetista Akinmusire, al capdavant del seu grup”.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_