_
_
_

Iniesta deixa la seva última classe magistral en el Camp Nou

El Barça derrota la Reial Societat (1-0) en l'ultim parit de Lliga i el comiat del migcampista manxec

Iniesta, en ser substutït.
Iniesta, en ser substutït.Enric Fontcuberta (EFE)

Andrés Iniesta ha posat punt final a la seva etapa a la Lliga i al FC Barcelona, en un partit en el qual els blaugrana van guanyar a la Reial Societat (1-0), i en el qual el capità barcelonista no es va deixar res per tornar a oferir detalls de la màgia que encara atresora i que ara gaudiran a Àsia. En una nit repleta d'emocions, més que de futbol, Xabi Prieto també va sortir en els últims minuts per jugar el seu últim episodi amb la Reial, amb ovació també d'un Camp Nou lliurat als dos que diuen adeu.

La primera part va resultar insulsa i, encara que tots dos equips van tenir les seves ocasions, es notava que al xoc li faltava un mínim al·licient, ja que cap dels dos es jugava absolutament res en una Lliga ja decidida. Sense Messi al camp per segon partit consecutiu (ja va descansar contra el Llevant), Iniesta va intentar empènyer els seus quan el Barça s'arrencava en atac, però no va tenir la complicitat que troba en l'argentí amb altres socis, com Dembélé o Coutinho, entre altres.

La Real va tenir molts pocs problemes per posar en dificultats el Barça i abans del minut 10, ja havia obligat Ter Stegen a treure la pilota en dues ocasions, al minut 2 a rematada de cap de William, i al 7 un tret des de la frontal de Januzaj, en el qual la pilota va acabar en córner.

Iniesta, el jugador més actiu dels blaugrana, va respondre al 10 amb un tret ras, que va acabar amb la pilota al lateral de la xarxa de Moyá.

Passat el quart d'hora, Piqué la va tenir al punt de penal, però la pilota li va botar abans i la seva rematada va ser fluixa i desviada. Tampoc va estar precís Rakitic en una rematada de cap a centre de Démbelé, al 24. Una trompada soferta per Dembélé el va obligar a demanar el canvi als set minuts del segon temps, ja que el francès no va tenir bones sensacions.

La inoperància de Barça la va resoldre el brasiler Coutinho en una acció individual en la qual va tornar a buscar el pal llarg amb un tret creuat per marcar un gran gol (1-0).

Després de 19 anys sense puntuar al Camp Nou, la Real semblava que havia trobat un bon escenari per trencar aquesta ratxa. Després del gol, no va deixar de trepitjar els voltants de l'àrea de Ter Stegen. La compensació en l'altre bàndol va arribar al 22 del segon temps, quan Messi va entrar al camp per Coutinho, just abans que Piqué estigués a punt de marcar el segon.

L'entrada Messi va canviar per complet el mapa del partit. La Real va quedar bloquejada i el Barça es va fer amb el domini. En la primera intervenció de l'argentí aquest va servir a Denis Suárez qui davant de Moyá no va saber definir el gol. En un altre contraatac iniciat per Messi, la pilota va acabar en Luis Suárez centrant-la i l'argentí rematant de cap, però en aquesta ocasió Moyá no va tenir problemes per agafar l'esfèric.

Al 80 va arribar el moment de la nit quan es va ordenar el canvi d'Iniesta, qui va sortir emocionat i entre abraçades dels seus, amb tot el camp en peu corejant el seu nom. A la banda, Iniesta va cedir el seu lloc a Paco Alcácer.

Pocs minuts després, amb el partit trencat i amb opcions a les dues porteries, Xabi Prieto també va jugar uns instants per dir adeu a la seva carrera.