_
_
LLIGA ACB | BARCELONA, 90 - UCAM MÚRCIA, 70

El Barça i la seva victòria número 1.000

Als culés, sense Navarro, però amb Abrines, només els van caldre 13 minuts per derrotar el Múrcia

Tomic encistella davant la defensa de César Lima.
Tomic encistella davant la defensa de César Lima.Toni Albir (EFE)

El Barcelona es va convertir diumenge en el primer equip a aconseguir les 1.000 victòries a l'ACB, i ho va fer a costa de l’UCAM Múrcia, que va caure estrepitosament al Palau (90-70), on només va aguantar el tipus durant els tretze primers minuts de partit. Els homes de Diego Ocampo tenien un pla i al Barça li va costar entrar en el partit per culpa del ritme feixuc, gairebé exasperant, dels murcians, que esgotaven la possessió a cada jugada i que, a sobre, l'acabaven gairebé sempre amb una cistella.

Així, el Múrcia va manar durant bona part del primer quart (7-12, min. 17) fins que Huertas va substituir Satoransky a la direcció de l'equip i va posar una mica més de ritme al joc blaugrana. Van ser un parell de jugades aïllades de Doellman i Thomas i un triple de Hezonja les que van permetre que el Barça invertís la tendència al final del primer quart (17-15).

El Múrcia va aguantar el tipus uns quants minuts més, gràcies a l'efectivitat d’Antelo i a la solvència en la pintura del seu jugador més determinant, el brasiler Lima (22-22, min. 13). Però un triple d’Abrines, que ja començava a escalfar el canell, la irrupció de Tomic i els errors visitants en el tir van permetre al Barcelona obrir una primera bretxa en el marcador (32-24, min.17), que encara es faria més gran amb un triple de Doellman sobre la botzina just abans d'arribar al descans (42-28).

Abrines va estar sensacional des de la línia de 6,75 (6 de 7), i va ser el màxim anotador, amb 24 punts

Doellman va seguir en ratxa durant els primers minuts de la represa. I se li van unir homes com Pleiss, Oleson i, sobretot, Abrines, sensacional des de la línia de 6,75 (6 de 7 i màxim anotador del partit amb 24 punts), per signar un parcial de 14-0 a l'inici del tercer quart i posar fi al xoc (56-28, min. 26). Aquí es va acabar el partit. Els de Xavi Pascual van tancar el penúltim tram 28 amunt (68-40) i el conjunt llevantí, que va trobar a faltar l'aportació de Cabezas, castigat al banc després de signar un -10 de valoració a la primera meitat, va baixar definitivament els braços.

L'últim quart va servir perquè el Múrcia maquillés les seves estadístiques i s’emportés l'últim parcial; perquè Abrines, figura emergent davant l'absència del lesionat Navarro, arrodonís la seva actuació amb un parell de triples més; i perquè Hakanson, una de les perles del planter blaugrana, anotés els seus dos primers punts a la Lliga Endesa. I, així, el Barça ja suma 1.000 victòries a la ACB i els murcians continuen sense saber el que és guanyar al Palau, on han caigut derrotats en les 16 visites que hi han fet.