_
_
_
_
_

Cinc restaurants de Barcelona amb milaneses per a tots els gustos

Des dels formats més clàssics a les fusions més mediterrànies d’aquest imprescindible plat argentí

Milanesas Barcelona
Selecció de milaneses del restaurant Chalito de Barcelona.
Rodrigo Marinas

Tenir “la veritat de la milanesa” sobre alguna cosa és un refrany molt utilitzat a l’Argentina per expressar una veritat o aclariment contundent, tan rotund com l’essència d’aquest plat tradicional, fet a base de carn de vedella, ou i pa ratllat. Aquesta recepta insígnia de la seva gastronomia, que té les seves arrels en l’schnitzel austríac i a la regió llombarda d’Itàlia, es pot disfrutar en molts restaurants de Barcelona que ofereixen les seves versions més ortodoxes o formats més agosarats per als amants del formatge, les verdures i fins i tot el peix.

El Laurel

Un dels millors llocs per sopar com a preàmbul o colofó a una sessió de cinema als Renoir del carrer Floridablanca és El Laurel. Obren a partir dels 17.00 h perquè dediquen tot el matí i el migdia a preparar la carta casolana del dia. Va ser dels primers restaurants familiars argentins de la ciutat, segons explica la propietària, Montse García. Ella va fundar aquest local fa 23 anys amb el seu marit, al barri de Sant Antoni, amb la milanesa com un dels seus pilars juntament amb les empanades. Ofereixen la clàssica napolitana -de vedella amb salsa de tomàquet, pernil dolç i formatge-, així com la de pollastre arrebossat amb quatre formatges. A part de la carta a vegades inclouen milaneses del dia com la Fugazzeta, per als amants de la ceba caramel·litzada.

El Laurel. Carrer Floridablanca, 140, Barcelona

Chalito

A prop de la cèntrica plaça Catalunya, una aposta segura és el Chalito, situat a la Rambla Catalunya. Les milaneses són l’especialitat d’aquest restaurant de diferents socis, catalans, argentins i uruguaians. En aquest restaurant es fa el 80% de la facturació dels seus cinc locals. Juan Manuel Lema ha viscut l’expansió de la marca des que van començar el 2016 amb un modest quiosquet a Castelldefels, com un spin off del restaurant familiar Chalo. Per a ell la seva essència és la “passió pel local”, ja que des de l’inici treballen amb proveïdors de carn del Baix Llobregat que tallen a ganivet cada dia. A part de la vedella o el pollastre, entre les seves 14 varietats de milanesa, n’hi ha amb farciment de llom de porc o d’albergínia. El plat es pot completar amb dos ous ferrats per damunt de l’arrebossat -a cavall- o elaborar-la més amb sobrassada, mel i mozarella -la mallorquina-. També ofereixen varietats en la guarnició, des de les clàssiques patates fregides fins a un arròs amb un toc de parmesà.

Chalito. Rambla de Catalunya, 12, Barcelona

Argentinísimo

Cap al 2015, la família de Néstor Álvarez va passar d’oferir un servei d’àpats de productes argentins a fundar a l’Eixample El Argentinísimo, que ja compta amb un altre local en el mateix districte, on també venen tota mena productes de productes argentins com el mate. El negoci puja l’aposta fins a les 30 varietats de milanesa: “Volem que es coneguin totes les províncies de l’Argentina”, indica Álvarez, que ofereix tant la Tucumán (crema de formatge, pernil dolç, mozzarella, orenga, ceba crocant, mostassa antiga) com les Malvines (pebrots vermells, pebrots verds, pluja de pebre roig dolç, orenga i chimichurri) o la Patagònia (tomàquet, mozzarella, salmó fumat, herbes provençals). Elaboren aquests i altres plats del seu local amb carns de distribuïdors de Girona, Galícia i l’Argentina.

Argentinísimo. Carrer Viladomat, 105

La Neura

A l’altre costat de la balança, el matrimoni de la Sandra i en Jorge va obrir el 2008 un restaurant argentí que explora la fusió mediterrània a través de les seves croquetes, amanides i tapes. Entre la seva carta cal destacar la carn, arrebossada a la brasa, com “la veritable magdalena de Proust”. En el seu interior de fusta i paret vista amb llums càlides destaquen la milanesa de la casa -amb mozzarella, pernil dolç, pebrot vermell i olives- la ibèrica -amb mozzarella, parmesà, tomàquet natural, ruca i pernil ibèric- i la premium amb bife angus.

La Neura. Carrer Bailén 159, Barcelona

9 Reinas

Un clàssic del cinema argentí protagonitzat per Ricardo Darín dona nom a aquest grup hostaler que va començar el 2010, deu anys després de l’estrena de la pel·lícula. Els seus tres restaurants a Catalunya treballen amb les varietats més selectes de carn Angus, Wagyu i la Finca. Igual que El Laurel, aposten per milaneses amb poques variacions, de pollastre i vedella: la milanesa -amb una mescla de tres formatges- i la fugazzeta -amb encenalls de ceba de Figueres-. Les dues es poden acompanyar amb un puré de patates rostides. Els amos presumeixen que un dels principals atractius del seu local al centre de Barcelona és la versatilitat dels seus locals, on es pot fer un sopar romàntic en alguns dels seus reservats o un dinar d’empresa amb tot el confort.

9 Reinas. Carrer de València, 267, Barcelona

Puedes seguir a EL PAÍS Catalunya en Facebook y Twitter, o apuntarte aquí para recibir nuestra newsletter semanal

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Más información

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_