_
_
_
_
_

Cinc hotels de Barcelona que podeu descobrir fent unes tapes

Una vintena d’establiments participen a la iniciativa Hotel Tapa Tour per obrir les portes als ciutadans

Tapas Barcelona
L'Hotel Tapa Tour t'ofereix tapes en 22 d'hotels de Barcelona.
Mar Rocabert Maltas

Amb la tapa per bandera, com ells diuen, Hotel tapa Tour és una iniciativa que vol trencar el gel que encara separa els barcelonins dels hotels de la ciutat. Durant deu dies, un total de 22 establiments de Barcelona oferiran fins a 76 tapes d’autor diferents perquè descobriu les seves propostes gastronòmiques, que us serviran maridades amb un vi, un cava o un còctel, a un preu d’entre 8 i 12 euros, que inclou una tapa i una beguda. Considerant que la majoria dels que hi participen són de cinc estrelles, és una oportunitat atractiva per conèixer els hotels de la ciutat sense allotjar-s’hi, descobrir la seva cuina i els seus acollidors espais, ja siguin menjadors, terrasses o jardins. Si us agrada l’arquitectura i l’interiorisme, val la pena posar un peu en aquests establiments, que són cada vegada més sofisticats. Hi trobareu sorpreses com la bonica i resguardada terrassa del Primero Primera; l’hotel Serras, situat al mateix edifici on Picasso va tenir-hi casa i taller; els salons neoclàssics del Cotton House, antigament seu de la indústria cotonera; el cèntric Pulitzer, a tocar de plaça Catalunya; o les formes orgàniques de l’hotel Santos Porta Fira, a l’entrada sud de la ciutat.

Hotel Primero Primera

Terrassa de l'hotel Primero Primera de Barcelona.

Tirant de tòpic, el Primero Primera és un oasi dins la ciutat. I doble oasi perquè no està al centre, sinó a la part alta, a Les Tres Torres. Entre clíniques i escoles privades, en un carrer tranquil amb edificis enjardinats, n’hi ha un que no resguarda pisos de famílies benestants, sinó que s’ha reconvertit en un hotel d’una trentena d’habitacions. De la família Pérez-Sala Valls-Taberner, aquest hotel boutique, de cinc estrelles, és un espai molt confortable on conviuen elements contemporanis amb tresors antics, com calaixeres, butaques o vaixelles originals de la família. Al seu restaurant Planta Baja us proposen tres tapes que comencen amb un tiradito de corbina amb llet de tigre, gelatina de coriandre i llima, que podreu prendre amb una copa de cava Bertha Brut Nature Reserva 2020; seguit d’una cua de toro en dues textures amb escuma de patata, múrgules i umami, que es combina amb una copa de Tr3smano 2019 de Ribera del Duero. Per acabar, la tapa dolça és una panacota d’alfàbrega amb gelat de mel, servit amb un còctel amb Cointreau i llima. La seva coqueta terrassa, amb un toldo fet de vegetació, és un lloc ideal per gaudir de les tapes. Una adreça que cal guardar-se per escapar del bullici i fer un àpat en uns espais que guarden tot el confort de les cases burgeses. Els veïns de la zona són habituals.

Hotel Primero primera. Carrer del doctor Carulla, 25, Barcelona

Hotel Serras Barcelona

Menjador per degustar les tapes de l'hotel Serras Barcelona.
Menjador per degustar les tapes de l'hotel Serras Barcelona.

Al passeig Colom fa vuit anys va obrir les portes un petit hotel anomenat Serras Barcelona, curiosament en el mateix edifici on un dia va viure i pintar Picasso, a qui reten homenatge en diferents racons amb llibres i pintures. Amb un grans finestrals amb vistes al carre de la Plata dl Gòtic, on un té la sensació de ser un vianant més, hi ha l’espai on us serviran les tapes d’aquesta ruta, que surten de la cuina de l’Informal, el restaurant de Marc Gascons, cuiner reconegut per tenir una estrella Michelin al seu restaurant Els Tinars de Llagostera. Les tapes que han preparat per a l’ocasió són una croqueta de llom de tonyina amb ceba i adobats, que s’acompanya de cervesa; una truita à la minute amb favetes estofades i allioli de menta, maridada amb una copa de Celeste Roble de Ribera del Duero 2021; unes mandonguilles de vaca rossa gallega amb kimchi i demi-glacé de chimichurri, acompanyada d’una copa de cava Perelada Cuvée Serras. Per acabar, el mos dolç és un mini lemon pie, servit amb un sorbet de cítrics i pastanaga amb escuma de Cointreau. No us perdeu aquest toc final. I en acabat, allargueu la nit passejant a la vora del mar, com uns turistes més.

Hotel Serras Barcelona. Passeig de Colom, 9. Barcelona

Hotel Cotton House

Terrassa de l'hotel Cotton House, a Barcelona.
Terrassa de l'hotel Cotton House, a Barcelona.

A l’antiga seu de la Fundació Tèxtil Cotonera s’alça el Cotton House, en un emblemàtic edifici del segle XIX d’estil vuitcentista neoclàssic. Un noble origen que segueix ben present en totes les estances de l’hotel, començant per l’ampli rebedor, seguint per les majestuoses escalinates i en els diferents salons que tenen per estar i menjar. L’hotel també compta amb una àmplia terrassa, que està oberta habitualment als ciutadans. Allà podreu tastar les tapes que han preparat: la croqueta líquida de pernil ibèric, acompanyda d’una cervesa; els xurros bravos, servits amb un rosat de Ribera del Duero, Rosae Arzuaga 2022; la tapa fusió, que consisteix en un saam d’amanida de patata, moniato i bou de mar amb ají groc, maridat amb cava Oriol Rossell Cuvée Especial Brut; i acabar amb una torrija de coco caramel·litzada i fumada amb gelat d’alfàbrega, amb un còctel anomenat White Lady Cotton, que porta Cointreau.

Hotel Cotton House. Gran Via, 670. Barcelona

Hotel Pulitzer

El Lobby Bar de l'hotel Pulitzer de Barcelona.
El Lobby Bar de l'hotel Pulitzer de Barcelona.

Per a alguns ja és un lloc de trobada al costat de la plaça Catalunya, molt ben comunicat i acollidor, però encara hi ha molts barcelonins que no han gosat quedar a l’hotel Pulitzer. Doncs és un lloc ideal per trobar-se. A la planta baixa, hi ha el Lobby Bar, una sala àmplia on podeu prendre alguna cosa, còmodament instal·lats en taules o en butaques i sofàs. Aquí és on serveixen les tapes. La croqueta de pollastre Pequín amb salsa hoisin us la serviran amb una cervesa; el pulled pork sobre brioix i chutney de pinya arriba amb una copa de cava Mas Pericot Brut Nature; l’steak tàrtar de fuet sobre pa de pessic cruixent de tomàquet s’acompanya d’una copa de Secreto 2019 de Ribera del Duero; i el final feliç és una cassoleta del Mediterrani i préssec, amb un còctel Grapefruit Pulitzer. Quan hagueu trencat el gel amb aquest clàssic del centre, no dubteu en pujar escales amunt. Per a les nits d’estiu tenen una de les terrasses més temptadores.

Hotel Pulitzer. Carrer Bergara, 8. Barcelona.

Hotel Santos Porta Fira

Hotel Santos Porta Fira
Hotel Santos Porta Fira

Aquesta visita està recomanada per als amants de l’arquitectura. L’hotel Santos Porta Fira participa en aquesta ruta de tapes per primera vegada amb una proposta singular, la fórmula ‘In-House’, que consisteix en degustar quatre tapes acompanyades de quatre begudes en diferents espais de l’hotel. Així que si teniu curiositat per veure per dins aquest edifici de l’arquitecte Toyo Ito, una torre vermella que gira sobre si mateixa simulant una flor de lotus de 110 metres d’alçada. La primera tapa que us serviran és una croqueta de capipota amb formatge brie acompanyada d’una cervesa, que se serveix al restaurant Spiral; la segona és un ceviche de llobarro, guacamole i mango servit amb una cúpula nitre de coco la degustareu a la sala per a esdeveniments Nixe; la tercera tapa, un trinxat de calçots amb botifarra del perol, calamar i aire de pernil ibèric, se serveix en un espai privat de la planta 24 i la tapa dolça, de xocolata ruby amb criobizcocho de festuc en una suite de la planta 23. Les vistes són de vertígen. Cal sortir de la ciutat, però val la pena fer-ho per descobrir aquest singular hotel, que es va dissenyar paral·lelament a l’edifici d’oficines del costat. L’experiència costa 40 euros i cal fer reserva prèvia al web d’Hotel Tapa Tour. Hi trobareu altres hotels que ofereixen la fórmula ‘In-House’: l’hotel Arts, The Barcelona Edition, Kimpton Vividora i Intercontinental Barcelona.

Hotel Santos Porta Fira. Plaça d’Europa, 45. L’Hospitalet de Llobregat

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_