_
_
_
_
_

El Port de Barcelona es guarneix de Nadal fins al 6 de gener

Nadal al Port omple de llum i d’activitats lúdiques, divulgatives i solidàries

Miquel Echarri
La bola de Nadal transitable, un dels elements del mobiliari urbà barceloní més populars en aquestes dates.
La bola de Nadal transitable, un dels elements del mobiliari urbà barceloní més populars en aquestes dates.CRISTOBAL CASTRO

L’entorn del barceloní moll de la Fusta porta ja dues setmanes guarnit i cantant nadales. L’edició d’enguany de Nadal al Port inclou, entre d’altres activitats pensades per a tot tipus de públic, un espectacle visual arran de mar amb més de 85.000 llums de led, un reguitzell d’actuacions musicals en directe, una pista de gel sostenible, una roda, un mercat nadalenc amb oferta gastronòmica i de productes artesanals o de regal, tallers interactius d’iniciació al rem i a l’estiba portuària o atraccions infantils com ara un trenet i un carrusel antic. Una àmplia oferta lúdica i participativa, oberta a residents i visitants, amb l’objectiu, segons fonts del Port de Barcelona, de “crear il·lusió, fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania i consolidar el moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat”. Contribuir, en definitiva, a l’esperit nadalenc que presideix la ciutat aquestes setmanes.

La quarta edició de Nadal al Port s’inaugurà el passat 5 de desembre amb la tradicional encesa de llums, que va comptar amb les actuacions de dues agrupacions corals (els Cors de Palau Vincles i els Cors de Palau Vincles i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català) i de l’Edu Esteve, semifinalista d’Eufòria, el concurs de talents de TV3. L’espai romandrà actiu fins al proper 6 de gener, amb activitats entre 11 h del matí i 22 h de la nit i un espectacle diari de llum i color que començar a les 17.30 h.

Un moment de l’actuació de l’Edu Esteve durant l’acte d’inauguració de l’enllumenat nadalenc al port.
Un moment de l’actuació de l’Edu Esteve durant l’acte d’inauguració de l’enllumenat nadalenc al port.CRISTOBAL CASTRO

Patinar sobre gel a la ribera

Entre les novetats que estan rebent millor acollida, cal destacar la ja esmentada pista de gel, una superfície de 400 metres quadrats ecològica i sostenible. També la roda de 65 metres d’alçada i la minimalista i moderna bola de Nadal transitable que presideix aquest dies el moll de Bosch i Alsina (més reconegut com a moll de la Fusta). No es queda enrere l’espectacular il·luminació zenital del conjunt, reforçada per l’enllumenat amb motius nadalencs i tot el trànsit pel recinte i pel guarniment dels fanals al proper moll de Dipòsit i passeig Joan de Borbó.

A la banda marítima, els visitants poden gaudir també del pessebre i la imatge dels reis d’Orient projectats sobre la làmina d’aigua, així com visitar atraccions tan singulars com els vaixells històrics del Museu Marítim ancorats aquests dies al moll de la Fusta, començant pel centenari Pailebot Santa Eulàlia (declarat Bé d’Interès Cultural, una de les últimes embarcacions de vela que es van fer servir pel transport de mercaderies per la Mediterrània) o el guarnit, per a l’ocasió, amb motius nadalencs Far de Barcelona.

Compres amb color local

Com de costum, un dels principals al·licients d’aquesta cita festiva és el popular mercat de Nadal, una fira que compta amb les seves tradicionals paradetes i serveix també com a punt de trobada de les entitats i escoles de música del barri. A l’escenari del moll de la Fusta, hi actuaran prop de 500 persones i també s’hi celebrarà la Ballada Solidària de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a recollir fonts per a la investigació contra les malalties cardiovasculars.

Pel que fa a les cada cop més presents activitats de difusió de la cultura portuària i marítima, hi ha el taller d’estibadors orientat als nens, que els permet moure amunt i avall contenidors de mercaderies. El Port de Barcelona les ha dissenyades en col·laboració estreta amb agrupacions comunitàries i entitats com la Federació Catalana de Vela, l’Institut i la Facultat de Nàutica, el Reial Club Marítim, Veles contra l’Alzheimer, el Club Natació Barcelona o el comitè organitzador de la Copa Amèrica. Un any més, nens i adults són convidats a col·laborar amb la Comunitat Portuària de Barcelona fent les seves aportacions a la campanya Contenidor Solidari.

Aquest és l’aspecte de l’espai Nadal al Port, amb la seva elegant il·luminació zenital.
Aquest és l’aspecte de l’espai Nadal al Port, amb la seva elegant il·luminació zenital.

Sobre la firma

Miquel Echarri
Periodista especializado en cultura, ocio y tendencias. Empezó a colaborar con EL PAÍS en 2004. Ha sido director de las revistas Primera Línea, Cinevisión y PC Juegos y jugadores y coordinador de la edición española de PORT Magazine. También es profesor de Historia del cine y análisis fílmico.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_